Ät ingen ål i jul!

Det känns förstås dumt att skriva självklara saker. För det här är ju ingen nyhet: ålen är utrotningshotad. Akut hotad.

Men uppenbarligen måste det vara en hel massa människor som har missat detta. För fortfarande är det tydligen många som absolut vill ha ål på julbordet.

Jag har nog aldrig ens smakat ål. Så jag vet ju inte vad jag eventuellt missar. Men det kvittar. Oavsett hur gott något är så äter man självklart inte något utrotningshotat på jul bara för att det är tradition!

Bättre än att köpa riktig ål av en fiskhandlare är att köpa en ål av naturskyddsföreningen. De samlar ihop pengar för att kunna köpa fiskerättigheter från ålfiskarna. På så sätt räddar du en ål istället.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *