1100 g högrev
900 g picnicbog
Rensas från senor, skärs i bitar, mals två gånger på det grova, två gånger på det fina.
650 g späck
666 g kokt kall potatis
Mals en gång på det fina.
Montera degbytta, rulle och kantkniv.
Börja med att stoppa i färsen och köra runt lite. Tillsätt potatis och späck, fortsätt arbeta. Tillsätt kryddblandning (se nedan) samt 7 dl kokt kall mjölk och 7 dl kall köttbuljong på tärning (fast bara på halv mängd tärning) efterhand. Arbeta i totalt ca 25 minuter.
Kryddblandning:
1 msk hel vitpeppar -> mortlas
3 msk hel kryddpeppar -> mortlas
1 msk malen koriander
1,5 msk malen ingefära
en dryg tsk malen kryddnejlika
1,5 msk salt
Stoppa korv utan att dela upp i mindre korvar.
Ställ in i kylen i ett par timmar. Ät. Vila.
Snör av mindre korvar. Gegga runt korvarna i en blandning av 2½ msk salt, 1 tsk salpeter, 1 msk socker.
Ställ in i kylen.
Frys in i påsar.