Vad har dina barn på sig på sommaren?

Så här års ser inte mina barn ut som andra. (Eller ja, det gör de kanske inte annars heller? Inte vet jag.) För mina barn går med långärmade kläder. Och ganska ofta i långbenat också – i princip aldrig kortare än till knät, i alla fall. Och för det mesta har de solhatt eller keps om de är ute under dagen.

Det är så jag lärt mig det ska vara. Man ska skydda sig mot alltför mycket solstrålning, så ska man vara ute mer än det minsta lilla så är det långärmat men svalt som är förstahandsvalet. Solskyddskräm är andrahandsvalet, och med tanke på hur svårt det är att veta vilka solskyddskrämer som egentligen är okej utifrån hälsa- och miljöaspekter så är det snarast sistahandsvalet.

Men de flesta andra ungar är klädda i kortärmat (eller till och med oärmat) och kortbenat på sommaren. Inte bara när de kommit upp i skolåldern och i alla fall börjar bli lite mindre känsliga, utan redan som rikigt små.

Och kanske är det inte så konstigt. För det är ju det som säljs. Sommarkläder till barn, det är linnen och kortärmat, shorts som inte är mycket mer än underbyxor och klänningar med smala band över axlarna, och så vidare. Ska man ha något annat så får man leta så här års. De långärmade saker som säljs är sällan gjorda för att vara svala utan är menade att användas när det är kallare, helt enkelt.

Eller så får man sy själv. Men det kan man ju knappast vänta sig att alla ska göra.

Så här års ser inte mina barn ut som andra. (Eller ja, det gör de kanske inte annars heller? Inte vet jag.) För mina barn går med långärmade kläder. Och ganska ofta i långbenat också – i princip aldrig kortare än till knät, i alla fall. Och för det mesta har de solhatt eller keps om de är ute under dagen.
Det är så jag lärt mig det ska vara. Man ska skydda sig mot alltför mycket solstrålning, så ska man vara ute mer än det minsta lilla så är det långärmat men svalt som är förstahandsvalet. Solskyddskräm är andrahandsvalet, och med tanke på hur svårt det är att veta vilka solskyddskrämer som egentligen är okej utifrån hälsa- och miljöaspekter så är det snarast sistahandsvalet.
Men de flesta andra ungar är klädda i kortärmat (eller till och med oärmat) och kortbenat på sommaren. Inte bara när de kommit upp i skolåldern och i alla fall börjar bli lite mindre känsliga, utan redan som rikigt små.
Och kanske är det inte så konstigt. För det är ju det som säljs. Sommarkläder till barn, det är linnen och kortärmat, shorts som inte är mycket mer än underbyxor och klänningar med smala band över axlarna, och så vidare. Ska man ha något annat så får man leta så här års. De långärmade saker som säljs är sällan gjorda för att vara svala utan är menade att användas när det är kallare, helt enkelt.
Eller så får man sy  själv. Men det kan man ju knappast vänta sig att alla ska göra.
Så här års ser inte mina barn ut som andra. (Eller ja, det gör de kanske inte annars heller? Inte vet jag.) För mina barn går med långärmade kläder. Och ganska ofta i långbenat också – i princip aldrig kortare än till knät, i alla fall. Och för det mesta har de solhatt eller keps om de är ute under dagen. 

Det är så jag lärt mig det ska vara. Man ska skydda sig mot alltför mycket solstrålning, så ska man vara ute mer än det minsta lilla så är det långärmat men svalt som är förstahandsvalet. Solskyddskräm är andrahandsvalet, och med tanke på hur svårt det är att veta vilka solskyddskrämer som egentligen är okej utifrån hälsa- och miljöaspekter så är det snarast sistahandsvalet.

Men de flesta andra ungar är klädda i kortärmat (eller till och med oärmat) och kortbenat på sommaren. Inte bara när de kommit upp i skolåldern och i alla fall börjar bli lite mindre känsliga, utan redan som rikigt små.

Och kanske är det inte så konstigt. För det är ju det som säljs. Sommarkläder till barn, det är linnen och kortärmat, shorts som inte är mycket mer än underbyxor och klänningar med smala band över axlarna, och så vidare. Ska man ha något annat så får man leta så här års. De långärmade saker som säljs är sällan gjorda för att vara svala utan är menade att användas när det är kallare, helt enkelt.

Eller så får man sy själv. Men det kan man ju knappast vänta sig att alla ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *