Snabbt stekjärnsbröd

Dagens kvällsmat skulle bli kycklingsoppa, på en undanfryst buljong- och köttrest från en tidigare middag på Bosarpskyckling. Och så tänkte jag att det skulle vara gott med något enkelt nygjort hemfixat bröd till. Sånt där som man steker i stekjärnet istället för att trassla med ugnen – det har man ju läst om. Fast jag har aldrig gjort nåt sånt.

Så jag satte mig att googla recept, som jag gör när jag har en idé om vad det är jag vill göra men behöver någon sorts bekräftelse på att jag inte är helt fel ute. Och precis som det brukar vara de gångerna så hittade jag inget som var det jag var ute efter, men en oherrans massa recept som bekräftade olika delar av mina tankar.

Till slut landade jag i att utgå från det här receptet på snabbt tunnbröd – som jag sedan anpassade till mina önskemål:

  • 1½ dl filmjölk (det var så mycket vi hade hemma)
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 2½ dl kornmjöl
  • 3 dl grovt vetemjöl (från Forsa Kvarnagård)

Rör ihop allt. Dela i sex delar. kavla ut på mjölat bakbord med kruskavel. Stek på inte alltför hög värme i stekjärn (utan fett), några minuter på var sida.

Det blev riktigt gott, ett utmärkt till-soppa-bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *