Städning, kittning, oljning och målning

En del märkliga saker gör man… Igår torkade jag av verandans gröna partier, eftersom de var rejält smutsiga. Tanken är att ge en ny omgång grön färg. Men bara avtorkningen gör att verandan ser mycket trevligare ut :-)

Vi har satt in ett av de nya fönstren i orangeriet, även om de ännu bara är målade två varv på utsidan och ett på insidan. Eftersom fönsterhålet inte tillät det platsmässigt så sitter det nu inget drev och inte ens någonasfaltspapp mellan fönster och vägg. Och eftersom karmen saknade skruvhål så sitter nu fönsterkarmen fast på sätt av klassiskt snitt på det här stället: med spik :-D

I övrigt är det kittande och målande av fönster på diverse ställen. Matrum, vardagsrum, skafferi och tvättstuga.

Andra människor lägger en massa krut på att putsa fönster, har jag förstått. Så långt kommer vi sällan, men nu har vi i alla fall passat på att torka ur fönsterkarmar på de ställen vi grejat. Hur gör folk för att hinna med att putsa så mycket fönster egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *