Bondmoran

Sammantaget är det mycket av ingen rast och ingen ro. Jag gör saker konstant. Målar, bygger, rensar, lagar mat, städar. Och förstås jobb-jobbar, det vill säga sitter vid datorn. Latar mig gör jag i alla fall synnerligen lite.

Men även om en hel del av det jag gör är ansträngande, även fysiskt, så är det ju inte klassisk ”motion”. Det är inte rörelse av det slag som bränner kalorier. Så trots att jag är igång och gör saker mest hela tiden, så… krymper jag inte, om man säger så.

Och jag tänker på forna tiders bondmoror. De satt visserligen inte vid datorn utan satt väl längre stunder vid bordet och spritade ärtor istället. Men ändå. Mycket kroppsarbete, men huvudsakligen hemmavid. Antar jag. Och tänker att det kanske finns en koppling till den fysiska bild jag fördomsfullt har om bondmoran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *