Var ska jag göra av de slitna kläderna?

Det är populärt att sälja eller byta kläder man tröttnat på eller vuxit ur på olika sätt – tradera, SwopShop, klädebytesdagar och så vidare. Jättebra, underbart! – för alla dem det passar för.

Men det är inte min grej. Jag är typen som köper kläder som jag trivs i och sedan använder dem tills de är slut. Lagar dem så de kan vara med ett tag till. Typ så.

Fast ibland har jag ju också kläder jag behöver göra mig av med. Kläder som jag vuxit ur *host*. Kläder som jag inte längre har behov av på grund av ändrade förutsättningar (ett konkret exempel är förstås mammakläder).

Problemet då är att dessa kläder kanske inte riktigt längre hamnar inom det ”hela och rena” som krävs för swoppande, klädbyten eller att lämnas till Myrorna för försäljning. Det är kläder som är slitna och kanske lagade. Välgörenhetsorganisationer vill inte ta emot det – de vill inte ge sådana kläder till behövande, och de tycker efter vad jag förstår att det visar på en ful människosyn att tycka att någon ska ha dessa kläder.

Fast jag skulle ju fortsätta använda dem själv om jag kunde!

Sälja går förstås inte heller. Och nej, jag är inte ute efter pengarna – jag är ute efter att fungerande saker ska användas så länge som möjligt.

Och eftersom det liksom inte finns någonstans jag kan göra av dem, mer än att lämna dem till textilåtervinning, så blir de ofta liggande kvar i kassar hemma hos mig. För vad ska jag annars göra liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *