Dag 2: Cardiff Bay, Doctor Who och sedan tillbaka till England

Skälet till att vi åkte just till Cardiff var att vi tänkte att en liten tur inom Wales kunde vara trevligt – och när jag läste en turistbok om Wales så konstaterade jag att det fanns en Doctor Who Experience i Cardiff. Det är nämligen BBC Wales i Cardiff som spelar in Doctor Who. Så vi bokade hotellrum i Cardiff, köpte biljetter till Doctor Who-grejen och hamnade helt enkelt i Cardiff.

Och sedan verkade det som att det skulle fallera på mållinjen. Och sedan ordnade det sig ändå, och vi kom alltså iväg ner till Cardiff Bay, den del av Cardiff som ligger ända nere vid vattnet, ganska lagom i tid till vår bokade tid. Med mig i ganska medtagit skick, men i alla fall vid liv :-)

Cardiff känns som en trevlig stad. Inte bara för vänliga människor på hotellet, som gjorde allt för att lösa situationen för oss på olika sätt, och på sjukhuset, där jag blev kallad ”my lovely” så många gånger att jag både hann älska det, hata det, och sedan älska det igen. Men också för de saker Cardiff har att erbjuda vanliga turister utan den sortens missöden.

Vi körde bara förbi tjusiga Cardiff Castle. Och när vi kom till Cardiff Bay parkerade vi och traskade förbi märkliga, coola och vackra byggnader längs med vattnet, innan vi slutligen kom fram till Doctor Who Experience. Där fick vi först vara med om en interaktiv föreställning i många rum, där vi själva fick åka TARDIS, träffade på Weeping angels och slutligen var med om att rädda universum. Och därefter var det mer klassisk utställning/museum, med gamla Daleks och kostymer från olika Doctors och companions.

Cardiff känns som en stad jag gärna skulle hunnit med mer av.

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet, där vi givet omständigheterna fått lov att checka ut lite senare. Och därefter åkte vi mot Uley i Cotswolds. Landskapet var inbäddat i dimma när vi anlände till vänners hus på en sluttning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *