Nej, jag tänker inte starta nåt jävla reklamsamarbete

Jag fick just ett mejl, med rubriken ”Angående samarbete med sanneskriver.se”:

Hej,

Hoppas allt står väl till.

Jag fann precis din hemsida sanneskriver.se och tycker att den ser väldigt intressant och välskriven ut!

Jag arbetar inom digital marknadsföring och undrar om du skulle vara intresserad av ett samarbete, detta då det skulle gynna alla parter. Jag undrar helt enkelt om du är öppen för att ta emot och publicera relevanta och välskrivna artiklar och gästinlägg anpassade efter dina tidigare inlägg? Alternativt skriva dom själv.

Om du är intresserad eller vill höra mer om tänkbara artiklar och idéer, hör gärna av dig så kan jag utveckla och även gå in på vad jag är villig att erbjuda som kompensation för exponeringen.

Med vänlig hälsning,

Lasse [Efternamn]

[Företagsnamn]

[mejladress]

Hahahahaha!

Ursäkta? Jag har fått ökad trafik till min blogg (ja, jag gissar på att något sånt är inblandat – för ni är många fler som läser här sedan en dryg månad tillbaka), och nu vill Lasse att jag ska samarbeta och erbjuda exponering och sedan få kompensation för det? Min personliga blogg, min plats där jag skriver vad jag tycker och tänker och känner, och som för tillfället mestadels handlar om sorgen efter min älskling – där tycker Lasse att jag ska sälja plats för mer eller mindre förtäckt reklam?

Är du helt jävla dum i huvudet, Lasse?

Om du hade läst min blogg hade du över huvud taget inte inlett med ”Hoppas allt står väl till” – för då hade du vetat hur det står till.

Och nej, det är inte av omtanke om Lasse som jag inte skriver ut företagsnamnet. Jag vill inte att Lasses jävla företag ska få någon extra trafik av att jag skriver om det här.

Eftersom Lasse tydligen är en idiot, så ska jag för tydlighetens skull skriva det här:

Nej, Lasse, jag kommer inte att samarbeta med dig.
Nej, Lasse, det skulle inte gynna båda parter.
Nej, Lasse, pengar är inte det viktigaste av allt.

5 responses to “Nej, jag tänker inte starta nåt jävla reklamsamarbete

 1. Elisabeth Näsström

  Undrar vilken typ av gästinlägg anpassade efter dina tidigare inlägg Lasse har tänkt sig? Det känns, dessvärre, som om det skulle bli ganska dyster läsning, och de av dina läsare som känner dig är nog inte så värst intresserade av att läsa andras texter. Och vilken reklam tycker han kan passa? Läkemedel? Kyrkan kanske?

 2. Bra rutet Sanne! Ibland undrar man hur Folk (TM) tänker.. ?

 3. Folk (TM) går kanske ut brett med en förfrågan för att få napp. Folk (TM) kanske är desperata och arbetslösa och försöker sig på NÅGOT för att komma vidare.
  Eller så är folk (TM) och Lasse i synnerhet bara dum i huvudet.
  Själv tror jag sanningen ligger någonstans mitt emellan. Jag förstår och respekterar din reaktion Sanne, men jag försöker tänka lite vidare också :) Påminner mig om när jag blev uppringd av en bokklubbsdam som sa ”du får två böcker för 9.90 och två Italalyktor”. Jaha, men jag är inte intresserad. Men, du FÅR JU TVÅ ITALALYKTOR. Som om det faktumet gjorde att jag väl kunde köpa ett par böcker till ordinarie pris inom 6 månader, jag fick ju TVÅ ITALALYKTOR. Näe, varken pengar eller prylar är allt…

  • Jodå, jag har också suttit på callcenter. Men även så så kan man uttrycka sig olika. Och jag försöker generellt tänka lite vidare.

   Men om någon trots allt letat reda på min blogg – vilket han ju uppenbarligen gjort, eftersom det faktiskt är enda stället han kan ha hittat den mejladress som bara används just där – och sedan skriver ett mejl där han talar om vad han tycker om min blogg, då tycker jag också att det är rimligt att kräva att han läst åtminstone ett eller ett par inlägg. Annars borde han formulera sig annorlunda. Oavsett hur desperat han är, så bör han åtminstone göra ett försök att anpassa sitt standardmejl en aning till det han läst. Oavsett vad man jobbar med och hur desperat man är så kan man rimligen inte komma undan med så usel research kombinerat med ett så uselt formulerat ”säljbrev”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *