Tankar om hur det påverkar oss som inte bryr oss att vi inte kan se OS på TV

OS pågår i Rio. Och de senaste veckorna har jag i sociala medier uppfattat ett visst gnällande från olika många håll om att OS går i TV-kanaler som de inte kan se. Sammanfattningsvis kommer gnället huvudsakligen från folk med sportintresse.

Utöver det är det väl nästan bara tack vare sociala medier jag fått reda på vad som händer i OS. Ja, och så lite när radion stått på på ”rätt” kanal, och lite i morgontidningen. För jag är ju inte direkt sportintresserad.

Och när jag tänker på det så är nog det den mest intressanta effekten av det här med att OS numera går i många olika kanaler men i väldigt liten utsträckning i kanaler som alla har: Vi som inte har något direkt sportintresse missar egentligen OS nästan helt. Och i ärlighetens namn tycker jag det är lite tråkigt.

För som det var förr, så såg vi väl alla lite OS när det var OS. Helt enkelt för att man slog på TV:n och kollade vad det var, och så var det det bästa som fanns just då. Och då såg man lite, och hade ett litet hum, och upptäckte kanske någon sport man inte kände till och så där. Och då hade det lite sånt där sammanbindande kitteffekt, både genom att man kunde prata om det i fikarummet och genom att man såg människor från länder man knappt kände till.

Men nu är det bara de riktigt sportintresserade som tar sig tid och råd att lösa möjligheten att se på OS.

Och kanske kanske är det egentligen en lite dålig utveckling.

6 responses to “Tankar om hur det påverkar oss som inte bryr oss att vi inte kan se OS på TV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *