Vad finns det för alternativ till choklad?

Det är intensivt. Jobb och hem och föräldraskap. Stundtals tunga saker att dra i. Beslut att fatta, jobbiga saker att genomföra, situationer som kräver mitt mod på olika nivåer.

Jag behöver vara snäll mot mig själv. Jag behöver kunna belöna mig för att jag gjort bra saker, jobbiga saker, saker som tar emot.

Men hur belönar man sig själv på bra sätt, egentligen? Hur är man snäll mot sig själv när livet är jobbigt? Och när utrymmet för alla sorters extravaganser är extremt begränsat, kanske allra mest när det gäller tidsaspekten? Och när man dessutom har sorg och det där med att göra något ”kul” inte känns så jävla lockande i vilket fall för inspirationen är långt borta?

Det enda sättet jag kan komma på och som faktiskt är hyfsat realistiskt i nuläget handlar om att stoppa i sig något gott. En bit choklad eller nåt sånt. Och det är ju inte någon fantastisk lösning det heller – bara den mest möjliga på något vis.

Mer choklad. Till den sörjande mamman som inte tränat sedan i april. Men liksom, vad finns det för alternativ till choklad?

5 responses to “Vad finns det för alternativ till choklad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *