Urd och beredskap

Klockan är fyra och det är annandag jul. Stormen Urd är på väg in.

Vi har burit in ved. Jag har gått ett stormsäkringsvarv och flyttat in lite saker därute. Vi har kollat batteri i några ficklampor och ställt fram ljusstakar och lite sånt. Kollat att det finns batteri som funkar i radion. (Och bredvid den står den vevdrivna.) Kollat så det finns toapapper hemma. Men i övrigt inte mycket.

Dels är jag allmänt blassé och ointresserad. Mitt engagemang för att vara beredd är på så många sätt försämrat av dödens närvaro i livet, liksom. Dels… vet jag inte riktigt vad det är jag mer borde göra.

Ja, det finns vatten i brunnen. Vete fan om det går att dricka. Men nej, några vattendunkar har jag inte skaffat.

Och i övrigt… Jo, det finns tetror med färdigkokta bönor i skåpet. Och det finns liksom massor mer torrvaror i skåpen. Som vanligt. Och mat i kylskåpet. Ja, jag vet att kylskåpet stannar om strömmen går.

Men alltså, jag har så svårt egentligen att fatta det här med att man ska se till att ha mat hemma så att det räcker för tre dygn. Och jag undrar liksom mest hur man gör för att INTE ha mat hemma för tre dygn?! Visst, det kanske inte blir jättespännande, men poängen är väl att överleva, inte att det ska vara maximalt kreativt?

Som sagt var. Blassé.

Men Urd är på väg. Det kommer hagel och vindbyar här stundvis redan. Men hon ska väl vara värst inatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *