Skärp er världen för helvete!

Ät mindre kött! 
Ät mindre kött!
Ät mindre kött!!

Kommer till affären strax före stängningsdags – för att fylla på nödvändigheter till nästa morgons frukost huvudsakligen. Mjölk, bröd, havregryn och sånt. Men passerar ju köttdisken (av nödvändighet). Konstaterar att det finns fem paket med svensk vakuumpackad oxfilé med röda kort datum-nedsatt pris-lappar. (Vilket brukar innebära 20% lägre pris.) Kollar datum. Det är dagens datum. Det innebär att om tio minuter kommer affärens sista möjlighet att sälja detta kött att vara över och de kommer att slänga köttet.

Jag köper så gott som aldrig oxfilé – det är väl på nivån att jag tror att det har hänt någon enstaka gång, inte mer. Men jag tycker inte om när fint kött slängs.

Så jag går till kassan och förhandlar. Förklarar det jag förklarat ovan. Undrar om jag kan få köpa ett av paketen till bra pris. Det får jag. Och när jag är klar i affären är det dags för affären att stänga. Och jag åker hem och lägger ett rejält paket prima oxfilé i frysen.

För helvete världen, skärp er, världen! Vi kan inte ha det så här, att det produceras mer kött än vad som äts upp – och då äter vi ju i snitt alldeles för mycket kött ändå här i Sverige – och sedan slänger vi det. Vecka ut och vecka in. Det duger inte!

3 responses to “Skärp er världen för helvete!

  1. Nyheterna igår visade hur Danmark jobbar hårt för att minska matsvinnet och att de lyckas ganska bra med att strategiskt förändra sättet att handla i affären. Man har samma kilopris på små förpackningar som på de stora i syfte att hushållen inte ska köpa mer än vi behöver. Restauranger säljer ut dagens överskott på mat för billig penning, att man själv får plocka ihop en matlåda när de stänger för dagen. Brukar inte tycka att vi har mycket att lära oss från grannlandet, men här ligger de steget före.

  2. Håller med dig fullständigt, att det finns alldeles för mycket kött i affärerna. Undrar ständigt hur man ska kunna köpa allt – och det gör vi ju inte heller, det går inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *