Huvudvärk

Jag hade huvudvärk häromdagen. Var det i tisdags kanske? Eller i måndags? Huvudvärk och lite ont i halsen. Så jag tog alvedon till slut. I två omgångar, tror jag.

Huvudvärk är för det mesta numera förknippat med stundande mens. Huvudvärken kommer ett par dagar innan mensen och varar i ungefär ett dygn. Eller så kommer den precis vid mensstart.

Fast det kom ingen mens. Det gjorde det inte vid förra huvudvärksomgången för typ tre veckor sedan heller. Min mens är officiellt typ en månad sen nu eller nåt sånt.

Och det är fullkomligt logiskt. Numera så kommer min mens inte om jag inte tränar. Det vet jag av erfarenhet, upprepade gånger. Och jag har inte tränat sedan före jul. För på nyårsdagen fick jag glaskroppsavlossning. (Då tänkte jag VERKLIGEN att jag borde bloggat något – men det gjorde jag ju inte.) Och sedan dess har jag inte tränat. För man ska vara försiktig ett tag. Och sedan satt effekterna kvar längre än väntat. Och sedan kändes inte direkt lockande att gå på pass när Corona blivit ett reellt problem. Jag har tränat till Lazy Dancer tips på youtube några korta pass nu på sistone, men det är allt. Och det kom också av sig, eftersom jag haft lite förkylningssymptom…

Nå. Huvudvärk. Igår kom den smygande igen. En alvedon på eftermiddagen när jag insåg att det här småmolandet jag haft hela dagen inte tänker ge sig. Två på kvällen (liiite för tidigt, så sen hade jag ångest över det och leverskador :P ). Och sedan vaknade jag 04.30 med huvudvärk som snabbt var på väg åt det sprängande slaget och insåg att jag måste ner och stoppa i mig alvedon.

Bredvid sängen har jag en sådan där förgreningssladd med röd påochav-knapp. Den lyste i mörkret. Och jag vet inte om det var min sprängande huvudvärk, eller effekter av glaskroppavlossningsbrytningar i ögat, eller nyvakenhet, eller någon sorts märkliga sjukdomssymptom. Menbredvid den röda lysande knappen såg jag liksom en blå lysande knapp, en återspegling fast fel färg (inte den färg den borde få ens), som flyttade runt – och när jag vände bort huvudet så svepte den blå knappen igop i en virvel, som i en filmanimation.

Som sagt var, jag vet inte varför. Men lite småläskigt var det.

Nu (kl 10) har jag ännu inte hamnat i läget att jag måste ha i mig mer alvedon.

Men en sak jag lite smått oroar mig för är om man drabbas av Corona och behöver ta alvedon… och om det behövs fler dagar än de man egentligen får. Speciellt om man haft sån här skithuvudvärk tidigare och liksom ”förbrukat” tillåtna dagar på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *