Status: åttaåring

Åttaåringen har åkt till London med pappa. Jag och treochetthalvtåringen är själva hemma.

Så… vem är då åttaåringen?

Bra i skolan. Suverän i matte, men bra även i övrigt. Tycker dock det är jobbigt/tråkigt att skriva.

Ägnar fortfarande väldigt mycket tid åt lego. Andra favoriter är plusplus och playmobil. Han gillar att pyssla, bygga, konstruera. Tänker ut saker och gör ritningar. Drar gärna igång många projekt. Sämre på att slutföra och plocka undan.

Tycker det är viktigt med rättvisa. Tycker att lillebror, som är fyra och ett halvt år yngre, ska ha samma krav på sig vad gäller plocka undan och ta ansvar för sina saker etc. Tycker det är jobbigt att behöva göra tråkiga saker, suckar och klagar och hittar ursäkter och smiter undan. Vill på vissa områden till och med vara mindre än lillebror och vill ha hjälp med att till exempel bre mackor, och tycker att om vi sitter hos lillebror när lillebror somnar så ska vi sitta hos honom också. Argumenterar för sin sak och är expert på att få det att verka synd om honom om han inte får som han vill. Tycker det är viktigt vilka saker som tillhör vem och poängterar gärna att saker är hans, speciellt när lillebror inte har likadant/lika mycket.

Har svårt att sitta still vid maten. Gör jämt många ljud. Men har inga problem att sitta stilla och fokusera om han har något intressant att fokusera på, som lego, pyssel, eller en bra bok eller tidning.

Löser gärna sudoku och korsord. Tittar gärna på tv-program om natur, naturvetenskap eller arkeologi. Spelar gärna datorspel.

Bryr sig om människor, tycker det är viktigt att saker går rätt till. Frågar i affären var frukten och grönsakerna kommer ifrån.

Är bra på att bevara hemlisar, till exempel tillverka saker i skolan till julklapp utan att avslöja det för en kotte här hemma i förväg.

Gillar att fotografera och har bra bildkänsla.

_____________

Nu vid nyår fick han som uppgift att plocka i och ur diskmaskinen. Han suckar men gör.

One response to “Status: åttaåring

  1. Pingback: Englandsresa bokad | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *