Nattligt föräldraskap

Det är bra och viktigt att fortsätta att läsa högt för barnen även när de är stora och läser bra själva. Det upprepas med jämna mellanrum, bland annat från skolan.

När man läser böcker som faktiskt är bra och spännande så hamnar man också ibland i läget att man faktiskt måste fortsätta läsa – det vet alla som någon gång verkligen levt sig in i en bok. Och när man bara har fem kapitel kvar i Harry Potter och halvblodsprinsen, så är det nödvändigt att åtminstone läsa två av dessa fem kapitel, och sedan ett till – och sedan kan man ju liksom inte lämna två olästa kapitel, trots att klockan är tio i elva på kvällen.

Så nu har jag läst högt i drygt tre timmar. Halsen höll med nöd och näppe. Klockan blev över midnatt innan boken var slut.

Ja, det är en tioåring vi har. Ja, han har skola imorgon.

Men ibland får man liksom väga olika aspekter av gott och dåligt föräldraskap mot varandra. Det vore knappast ett gott föräldraskap att sluta läsa någonstans i ”upplösningen” – speciellt inte i en sådan bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *