Självklart finns det nackdelar också

Självklart finns det inte bara fördelar med pendlingen, utan också nackdelar. Absolut. Jag längtar ibland efter att inte ha bestämda tider att passa, efter möjligheten att hänga kvar en liten stund på skolan och småprata med barnen, kanske byta några ord med lärare och annan personal innan skoldagen börjar. Att ha större möjlighet till spontanbesök där. Större möjlighet till spontanitet över huvud taget. Smidigare och flexibare om man vill cykla med barnen till skolan. Enklare kunna handla av lokala affärer. En massa sådana saker.

Komma hem tidigare på dagen. Ha andra möjligheter att träna, dels för att det blir mer tid över, dels för att träningen finns på närmre håll. Och så vidare.

Men det är ju det: världen är sällan enkelt svart-eller-vit. Det finns fördelar och det finns nackdelar. När det handlar om pendling så hör man väldigt ofta om nackdelarna, men väldigt sällan om fördelarna. Och jag tror ändå att fördelarna överväger för min del. Speciellt jämfört med alternativen, som skulle innebära att jag antingen var tvungen att flytta eller byta jobb. Jag vill ingetdera :-)

Jag bor så att jag har de stora staden på arbetstid och landsbygden resten av tiden. Vilken jävla lyx!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *