Jävla diskmaskin

Imorgon är det tre månader sedan vi köpte den nya diskmaskinen, och den installerades två dagar senare. Jag har varit fantastiskt nöjd. Den diskar rent och snällt och bra. Och jag tycker jag är rädd om den, och har redan hunnit köra med sådan där en gång i månaden- rengöringstablett – snart borde det vara dags för en tredje.

Nå. Knappt tre månader varade alltså diskmaskinsfriden. För i lördags (jag tror det var i lördags) började den låta konstigt när man startar den. Ett intensivt märkligt ljud, ”ungefär som om man steker bacon”, sa någon. I ungefär en halv minut när man kör igång den. Och ungefär lika länge ett par gånger till senare i programmet.

I övrigt låter den som vanligt. Och diskar rent.

Men ändå. Så där ska den inte låta.

Ljudet kommer oavsett vilket program man kör. Och oavsett om det är disk i maskinen eller man kör den tom.

Jag har tittat igenom instruktionsboken. Rengjort filter och grejer. Det gör ingen skillnad.

Idag är första vardagen. Så jag åkte in till stället där vi köpt den. Han jag pratade med höll med: så där ska den inte låta. Och så gav han mig numret till Mieles service.

Mieles servicecenter säger att de kommer ut och tittar på det. Den 24 augusti. Det vill säga om en månad.

”Vågar jag använda den under tiden?” frågade jag.

”Mnja… jag vet inte, det är ju liksom i så fall på egen risk”, svarade tjejen på servicecentret.

4 responses to “Jävla diskmaskin

  1. Pingback: Stolt, faktiskt | Sanne skriver

  2. Pingback: Diskmaskinshelvetesjävlaskit igen | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *