Fortsatt tapetrivande och hopp på putsfronten

Jag har fortsatt riva tapeter. Och vi verkar ha tapeter bakom masoniten också… :-) (Fast där river jag inte bort tapeten, för masoniten ska få sitta kvar.)

Vi verkar alltså ha, inifrån väggen räknat: murvägg, puts, okänt antal tapetlager, masonit, bitvis tidningspapper, upp till sex (eller möjligen mer) lager tapet, varierande lager spackel (från inget till typ fyra mm) och slutligen den yttersta tapeten – den där grårutiga.

Det är lite bökigt när tapetlagren under spacklet släpper så pass från masoniten att de måste bort, men man har fyra mm spackel utanpå som liksom knappt går att bräcka loss.

Det är erbarmligt tråkigt att pilla tapet och spackel. Eller, kul en stund, men det går över :-(

Dessutom har vi insett att vår strategi ”blunda och låtsas som inget” (det är inte ofta vi kör sådan, men ibland) inte håller: Vi hade hoppats kunna låta elementen sitta kvar och inte göra något därbakom, eftersom det bara är vitmålat där och ingen tapet. Men nej. Det är sprickor i det vita – som nog är spackel. Spackel som kommer att ramla bort i sjok. Därunder finns hålrum, gamla tapeter och silverfiskar. Så vi blir nog kanske tvungna att plocka loss elementen ett tag också. Tömma hela värmesystemet på vatten. Hej försökafåfattirörmokare :-(

Men det verkar som att vi lyckats få fatt i en murare till murstockspartiet i alla fall :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *