Medicinnattskräck

Jag har en återkommande nattskräck… eller vad man ska kalla det. Då och då vaknar jag på natten – periodvis mer eller mindre varje natt – och är fullkomligt övertygad om att det är någon medicin jag glömt att ta. Ibland något jag glömt att ta just bara den här dagen, men oftare snarast något jag helt glömt bort under riktigt lång tid. Eller fått utskrivet men aldrig tagit. Eller aldrig ens hämtat ut.

Det förhärskande är JAG HAR GLÖMT NÅGOT SKITVIKTIGT.

Jag tar i nuläget två mediciner regelmässigt: Sertralin och så det där noretisterin eller vad det heter som jag fick utskrivet i Cardiff mot blödningarna och ska ta i 21 dagar. Jag tar båda dessa precis som jag ska. Jag har inte glömt att ta dem. Och jag tror verkligen inte att det är något annat jag borde ta.

Fast då när jag vaknar på natten är det en helt annan sak. Då är jag övertygad. Och det tar lång tid att vakna tillräckligt för att kunna skaka av den där känslan och tanken och komma fram till att det nog egentligen inte stämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *