Husdagbok, 11-12 januari

Mamma och pappa här. Rev bort kvarvarande masonit på yttervägg i kontoret. Ganska stora hål & sprickor i putsen. rev bort lite mer tapet och skrapade lite färg på dörrfoder. Tog bort den murkna golvbrädan + 2 brädor till som var rätt ätna. Under golvet torrt och dragfritt. Rundtur till byggfirmor o dyl gav att det finns en slags tjock tapet som heter ”Återställare” som kan användas som underlag för nytapetsering/målning på nästan alla underlag. Finns i stora färgaffären. Lilla färgaffären har brytfärg och hjälpsam personal. Ett av de andra ställena har gipsputs, som kan fungera som ett mellanting mellan spackel och puts (och gipsskivor?). kan läggas på tjockt och kräver inte förfuktning. Kolla styrkan relativt nuvarande puts! Skulle kunna fungera bra på kontorets yttervägg istället för omputsning och gipsskivor. Apropå gipsskivor: de kan fästas med sättlim om man inte vill regla upp dem.

Tog bort sockeln på två väggar i kontoret och bröt bort tretexplattan för det gamla dörrhålet. Hittade dörr i dörrkarmen. Öppnade upp från vardagsrummet och tog loss dörren från karmen. Karmen en aning lös – borde fästas bättre i väggen. Knackade loss ”putspuckel” runt dörrhålet i kontoret.

Även om grunden är torr så har ytterändarna av golvbjälkarna legat direkt på murvägg, som förmodligen sugit upp fukt, och därmed har bjälkarna murknat i ytterkanterna -> rickligt golv. Bjälkarna bör bytas. I samband med byte kan det vara lämpligt att jämna ut och minska avståndet mellan golvbjälkarna – nu är det varierande 80-100 cm CC – till ca 60 cm. Dessutom ska man komma ihåg att lägga tjärpapp el dyl mellan mur & trä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *