… och ibland ändras ju tiderna på ett bra sätt :-)

Bland mina favoritböcker när jag var liten var några böcker av Jörgen Clevin. ”Kom och se hur”, ”Kom och se varför” och så vidare. Sådana där böcker som förklarar en massa saker och så.

Vår treårige son gillar dem också. Egentligen är de ju alldeles för komplicerade för honom, men eftersom han så gärna vill så försöker vi läs lite i dem.

Igår kom vi till en sida med fyra gånger fyra små teckningar, med olika saker man gör i hemmet – diskar, dammsuger, lagar maten, nattar barnen, lagar kläder, vattnar blommor, målar, läsaer tidningen… Som överskrift för sidan står det ”Vem är det som gör alla de här sakerna hemma hos er?”

Ja… sonen fick svara för varje bild. Svaren varierade mellan ”mamma och pappa” och ”vi alla” (han hjälper ju till med en del ).

På två ställen blev svaren avvikande:
* Figuren som låg utsträckt på rygg och vilade – ”pappa”. (Ja, jag ÄR dålig på att ta det lugnt och vila…)
* Figuren som satt och lagade kläder… för det är det väl nästan aldrig någon som gör härhemma – det som behöver lagas blir mest liggande (Fast så konstaterade vi att figuren ju tittade på TV samtidigt, och DET kunde han ju svara på, att det gör vi ju alla någon gång ibland.)

Sonen måste ju ha undrat vad det egentligen var för vits med det hela…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *