”Växthusgaseler? Vad är det?”

Vår treåring har börjat lägga märke till vad de säger på radion. Upprepar vad de säger: ”Sju döda”, ”tjugofem skadade i tågolycka”, o.s.v. Och frågar…

I morse pratade de på radionyheterna om EU och klimatmål. Om växthusgaser. ”Växthusgaseler”, sa sonen. ”Vad är växthusgaseler?”

Och jag försöker förklara… Men det är inte alltid så lätt att förklara. Speciellt inte saker som uppenbarligen många vuxna har svårt att förstå – och som jag minns att jag själv tyckte var lite knepigt när jag lärde mig det på högstadiet. Svårt då att förklara på en nivå som ”gör sinne” för en treåring, som liksom blir begripligt och ändå greppbart – och utan att bli fel. Och utan att förklaringen blir så lång att han tappar intresse…

Det är en utmaning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *