Ja, okej, jag erkänner: jag fuskar :-( ;-)

Genom allt vårt byggande, i snart fyra år, har jag bara använt fogsvansen när jag sågat. (Eller andra handsågar.)

I början hade vi nog inte så mycket annat. Så skaffades cirkelsågen, men jag tycker faktiskt den är stor och läskig – jag vill inte såga av mig benet

Och så har jag tyckt att det varit kul att såga med fogsvansen. Från att ha varit rätt kass på det, så har jag blivit bättre och bättre. Och så får man motion, och muskler, och dessutom känns det bra att använd muskelkraft istället för el.

När jag var själv hemma för några veckor sedan, den där långhelgen, så fick jag för första gången för mig att testa den eldrivna sticksågen. När vi nu ändå har den (vi har inte haft den så länge – säkert bara ett halvår ) så kan den ju faktiskt vara både smidigare och bättre för att göra uttag för rör (jämfört med fogsvans och stämjärn). Och jo, det gick ju bra

Men kapning av panelbrädor har jag fortsatt göra för hand.

Så i fredags… Jag hade varit och fått massage. Då ska man ju helst ta det lite försiktigt, inte ta i för mycket. Men jag ville upp och bygga… Så jag tänkte att, ja, men om jag sågar allt med sticksågen, så blir det lite lindrigare. (För det är mycket snedsågning nu, och det är rätt tungt med fogsvansen.)

Och det gick ju lite fortare också… Så alla brädor jag sågade i lördags sågade jag också med sticksågen, fastän jag inte behövde.
Och alla brädor jag sågat ikväll.

Det känns som att jag fuskar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *