De svåra besluten… ;-)

På ett ställe bryts en av våra nybyggda (inte helt klara) innerväggar av ett fläktrör till köket, som i princip gåt lodrätt och halvvägs in i väggen. En liten bit – knappa 20 cm – längre bort kommer en murstock. Det innebär att ett parti, knappt 20 cm, mellan murstock och fläktrör, behöver panel. Nej, jag har inte fixat den biten ännu. Jag valde att göra stora, enkla ytor ett tag

Ja, lodrätt och lodrätt förresten. Varken murstock eller fläktrör sitter HELT lodrätt…

Detta parti kan hanteras på två olika sätt:

1. Det korrekta. Mäta hur lång varje panelbit ska vara, för varje knapp 20 cm-bit, såga till så att alla dessa bitar passar både till höger (murstock) och vänster (fläktrör). Uppskattningsvis ca 20 panelbitar.

2. Det påtagligt enklare – men felaktiga. Skita i att resten av väggen – och resten av allt på hela den våningen, ungefär – är liggande panel, och istället formsåga TVÅ panelbrädor, så att de passar in som STÅENDE panel där emellan.

Kan tilläggas att det är ett ganska mörkt skrymsle – men som man å andra sidan kommer att passera måååånga gånger.

Är variant 1 värd det extra jobbet?

*samvetet*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *