Thottgrönt – eller tryckimpregnerat?!?

Jag har börjat måla grönt! Underbart att äntligen måla kulör efter allt det vita Till exempel SER man var man har målat och inte målat (Det underlättar ibland.)

Det är sonens rum, och det är han själv som valt färgen till väggarna. En blandning av ca 50 procent thottgrönt och 50 procent vitt (zink-titan). Jag har nu ikväll hunnit med första strykningen på två av de tre väggarna. Och jag kan inte riktigt bestämma mig. Till största delen tror jag att det blir jättesnyggt. Men så är det något med nyansen på färgen som mest får mig att tänka på tryckimpregnerat trä…

Min förhoppning är i dock att det ska bli ljusare efter fler strykningar. På de fläckar där det sugit minst (d.v.s. på de shellackade kvistarna) så är färgen ljusare och mindre ”cuprinolig”. Nå, den som lever får se. Annars får vi blanda mer vitt i sista strykningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *