BM-kontroll: allt väl

Hb: kollades inte
Vikt: 88,2 kg (ungefär 15 kg upp sedan inskrivningen, och redan ca 5 kg mer än vid BF förra graviditeten)
Blodtryck: 113/72
Urin: kollades inte, men jag gick och kissade innan jag gick därifrån och kollade med sticka; inget avvikande.
Hjärtljud: 128 (ja, bebisen sov nog. Just då rörde den sig inte alls. Fem minuter senare var det minsann full aktivitet därinne!)

Bebisen ligger med huvudet neråt, ryggen åt vänster och benen åt höger. Huvudet rörligt.

BM konstaterade att jag är rätt svullen om benen och tyckte att jag borde skaffa sådana där hemska strumpor som slutar vid fotknölarna (blä!) samt stödstrumpor. Och så har jag nog ett åderbråck på höger lår. Jag har haft det ett bra tag – oavsett vad det nu är – egentligen tror jag att jag märkt av det ibland redan innan den här graviditeten, men minnet är uselt. I alla fall, det är ett ställe som ibland blir kallt och mer eller mindre tappar känseln. Men det var inte farligt, enligt BM; hade det varit varmt och svullet däremot hade det varit något att uppmärksamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *