Kalleankamått

Vid mätning på BVC var han 67,5 cm. Om man nu ska tro på den sortens Kalle Anka-mätningar – det beror ju så fasligt mycket på hur mycket sköterskan drar i benen och hur mycket han stretar emot samt hur väl jag lyckas hålla hans huvud rätt… Sist, fö fyra veckor sedan, var han 64 cm.
Han vägde i alla fall 8480 g idag.

Grötätandet går bra. I lördags övergick vi till köpegröt, eftersom konsistensen på den hemsmulade havregrynsgröten verkade lite svår för honom att hantera. Han är ju en hel månad yngre än vad storebror var när han började med gröt (för då började vi med potatis och annat mosat). Tvärtemot alla principer köpte vi Mild havregröt från Nestlé (annars brukar vi välja ekologiskt och undvika Nestlé), för att vi ville ha något väldigt neutralt=utan frukt i.

Ha gillar sin gröt. Helt klart är det så. Men vi tar det lugnt. Han får ungefär en halv sådan smakportion som anges på paketet, d.v.s. på ungefär 2 tsk pulver, för vi vill inte stressa.

I början var jag lite nervös för om det påverkade honom negativt. Han är lite stökigare med sömnen på natten för tillfället, har svårare att somna om. Men vid närmre eftertanke började det nog innan vio började med gröten. Snarast tror jag att hans sömnmönster håller på att  ändras en del. Bland annat rör han sig mer i sömnen. Å andra sidan är det inte längre säkert att han vaknar när han rullar över på mage i sömnen.

Och kanske kanske börjar det funka igen att sova dagtid på annat ställe än på axeln. Eller, det har funkat två gånger idag *peppar peppar*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *