Bajsblöja = dusch

Det är enda möjligheten numera…

Han gillar inte att byta blöja – han avskyr det. Eller, rättare sagt, han avskyr att ligga ner på rygg och blir fasthållen (och det är ju egentligen inget konstigt i det).

Då är det lättare i duschen.
Visserligen är han hal som en ål och slingrar sig loss oavsett var man byter blöjan. Men byter man på skötbordet eller på golvet, så kommer man att ha bajs överallt, plus en panikskrikande bebis. Byter man i badkaret, så hamnar eventuellt bajskladd i badkaret och kan lätt spolas bort, och bajset på baken kan också lätt spolas bort. Dessutom har man en nöjd unge. Visserligen är det ändå en brottningsmatch att hålla fast honom, hålla upp honom så han kan spolas av, hindra honom från att äta tvålflaskor, duscha hela världen (jo visst sjutton vet han hur man gör), och det tar på ryggen, men man har i alla fall en nöjd och glad unge ända tills det är dags att plocka upp honom. (För då blir han sur – han vill ju vara kvar i badet!)

Sur och arg blir han för övrigt lätt. Han får ju inte alltid som han vill. Till exempel får han inte ställa sig vid eller dra i skänken. Men det vill han! Den är spännande! Han blir arg som ett bi när man tar bort honom därifrån. Och så fort han får chansen kutar han dit igen – och blir lika tvärsur igen när man lyfter bort honom igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *