Jodå, det händer _visst_ något! :-)

Att skriva är just nu bara mindre högprioriterat än att göra. Och när man med nöd och näppe hinner det senare, så…

Få se nu.

Alla yttre träytor på verandan är nu målade en gång. (Linoljefärg, förstås.)

Tvättstugefönstret är målat två gånger utvändigt. (Dito färg.)

Uthusvinden har tömts. Gamla uthusvindstaket har rivits bort, nya bjälkar har satts upp för att komplettera de gamla. Nytt vindsgolv har lagts.

Ett litet nytt billigt reafönster inköpt för några år sedan har målats, två varv på alla håll. (Dito färg.) Gammal ytterdörr till farstun mellan kök, badrum och källare (d.v.s. fjärde dörren i detta rum på drygt 1×1 m), som inte har gått att öppna sedan innan vi köpte huset (ingen nyckel) har bräckst bort och murats igen, med det lilla fönstret som ersättare för dörren. (Vilket ger mer ljus. Dörren hade ett fönster, men dörren har vi haft försatt med isolering och masonit sedan länge, eftersom det annars var hål rätt ut genom dörren…)

Dörrhålet mellan farstun och köket har minskats med ca 15 cm, av samma murare.

Båda de senare sakerna – alltså murningsarbetena – är också förberedelser för köksfixandet.

Planerandet fortgår. I princip kommer det att se ut enligt tidigare plan (det är några små förändringar, och idag orkar jag inte ens tänka efter vilka )
Vi funderar kring väggfärg (troligen mycket ljust grått), kring exakta mått på bänkskivor som snart ska beställas, kring blandare, kring vad som behöver åtgärdas på fönstret. Vi har skrivit en dag-för-dag-plan för ”semestern” (genomförandetiden). Vi har informerat elektriker om vad det är som ska göras och när (och fått till svar ”Tack för en välgjord beskrivning! Tänk om man alltid fått en sådan planering”. VVS-aren har varit här och plockat bort det gamla elementet (fast det nya är inte på plats än).

Det pågår febril aktivitet av alla de slag med småsaker som ska fixas och saker som ska bestämmas. Eller ja, så febrilt det nu blir under rådande omständigheter…

Härnäst ligger att såga masonitbitar för att kunna kolla av med bänkskivemått, samt att nästa söndag börja gjuta uthusgolv (för att kunna ha provisoriskt kök där i sommar).

Och ja, jag skulle vilja skriva mer, redogöra för funderingar, visa bilder. Men jag hinner inte.
(Och till på köpet har jag sträckt ryggen idag Har jag INTE tid med.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *