Nå, vi lyckades lösa det ganska vettigt till slut

Alltså, egentligen hade det ju inte varit ett problem om vi vetat om det från början. Utgångsläget ÄR ju att skarva brädor när man lägger golv. Men eftersom det nu hette att brädorna skulle vara 4,50, d.v.s. aaaningen länge än de behövde/lika långa som de max behövde vara, så tyckte vi det var både snyggast och enklast att inte skarva. Då blir det ganska snopet när man kommer förbi hälften på golvet innan man inser att man står inför ett problem. (Eftersom golvet inte är perfekt rektangulärt – gammalt hus, ju! – så var det inte förrän vi passerat hälften som det gick upp för oss brädorna var för korta.) Och det skulle bli ganska fult att plötsligt börja skarva då…

Men vi kom till slut fram till att vi skulle lösa det utan att försöka jaga samma sorts golv på massor med byggvaruhus. (Söndag imorgon – nästan ingen har öppet…) Det får bli en extra list framför ena tröskeln, så kunde vi få till det, utan att skarva.

Och under blivande diskbänken valde vi däremot att skarva, så att vi får lättare att ta oss ner vid vatten och avloppsupp/nedgången, ifall något någon gång skulle bli dåligt. Typ en inspektionslucka fast ändå inte.

Så nu är NÄSTAN hela golvet lagt. Inte inspektionsluckan, d.v.s. två brädor brett och mellan två bjälrkar och runt alla rören. Måste först köpa en lagom stor håltagningsgrej. Och inte allra allra sista brädan, som ka vara sådär 3-4 cm bred beroende på var man mäter (Den kommer att sättas utan nedre delen av sponten och med lim.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *