Sommarkök

Ja, vi har ett hyffsat funktionellt kök i uthuset. Två plattor. Köksbänk. Ganska OK med utrustning. Inget rinnande vatten, men det finns tvärs över gården.

Förmodligen är det ganska pittoreskt. Skulle säkert kännas rätt OK om det var i en sommarstuga. Om tillvaron gick ut på at ta det lugnt, och så då och då laga lite mat tillsammans i goda vänners lag. Om det inte gjorde något att det tog tid.

Nu är halva poängen att det ska gå FORT. Mat är något som ska hinnas med men som ska ta så lite tid som möjligt – helst ingen tid alls.

Då är det lilla pittoreska köket mer irriterande. Liksom det eviga sprngandet över innergården så fort man ska hämta mjölk.

Mamma har flera gånger kommenterat vilken tur det var att vi hade så bra väder den veckan de var här, med tanke på att vi lagade mat i uthuset. Som om den enda veckan vore relevant? Vi lagar mat i uthuset HELA SEMESTERN, mamma – och kanske ett tag till…

Som sagt var, matlagningen ska gå snabbt. Vi har förfallit till färdigmat. Färdiga påsar som ska fräsas upp på tio minuter. Wokgrönsaker med kokosmjölk och något mer. Frysgrönsaker som kan slängas in i mikron. Fusk. Det bär mig emot. Men mat måste vi ha. Och matlagningstid är det man kan dra ner på. Skulle vi laga riktig mat skulle vi inte hinna nåt alls, tror jag.

Till och med teet fuskar vi med. Vi har förfallit till att använda TEPÅSAR.
Världen är uppochner, minst sagt.

Och jag längtar efter att städa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *