Sjung, mamma!

Igår morse gjorde han märkliga rörelser med händerna. Knölade ihop med fingrarna från båda händerna och viftade uppifrån och ner med raka armar.

Först tyckte jag mest det såg märkligt ut – men det verkade väldigt avsiktligt. Sedan slog det mig – kunde det vara rörelserna till Imse vimse spindel? Jag provade att sjunga den, och han blev strålande glad och applåderade – det var helt klart rätt uppfattat av mig (De sjunger den hos dagmammorna, det vet jag ju )

Med jämna mellanrum kommer han och visar med händerna igen och vill att man ska sjunga, och sedan applåderar han igen.

Förra helgen visade han plötsligt att han kan bygga torn med klossar, med ett klosspussel (eller vad det heter?). Byggde torn med fem eller fler klossar. Men det är bara när han är på rätt humör han gör det – inte så ofta.

Annars säger han fortfarande inte mycket. ”Dä” och ”titta” och kombinationer därav. ”Ta” betyder tack. ”Ka” tror vi är katt och alla andra stora djur. Djuren säger ”boooooo”, utom hästar som ibland säger ”muuuu” (vi har talat om för honom hela sommaren att kor säger mu, men på alla de gånger vi varit och tittat på grannens kor så har de inte sagt mu en enda gång, så hur ska han kunna tro på det? )
Han älskar för övrigt att titta i mina broschyrer om husdjursraser från Jordbruksverket -där finns gott om bilder på kor, hästar, grisar, får, getter och höns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *