Lite mjölk i kaffet, tack

Jag är en av alla dessa kaffedrickare som vill ha mjölk i kaffet. Och alltsomoftast när jag befinner mig på resande fot eller på möten så börjar jag fundera kring vad som anses vara en ”normal” mängd mjölk i kaffet.

På en del ställen får man fortfarande sådana där små tetror med mjölk eller kaffegrädde till kaffet. Minst två sådana krävs för att kaffet ska bli drägligt. Mer näns (hur stavas det?) jag oftast inte ta – men ska det bli gott vill jag ha minst tre. Ibland är det istället små små plastcylindrar med folietopp (ungefär som mycket små portionsyoghurtförpackningar). Dessa innehåller ännu mindre.

I kaffeautomater får man också löjligt små mängder. Fast där är det väl oftast ”vitt”, det vill säga egentligen inte mjölk, eller bara delvis mjölk, så dem undviker jag ändå.

Och på vissa möten får man kaffe i termos, och så finns det en kanna med mjölk upphälld. Och hur mycket deltagarna än snålar, så räcker det ändå aldrig.

Uppenbarligen går åsikterna om hur mycket mjölk man normalt har i kaffet isär – kaffedrickarna vill ha mer än kaffeserverarna tror.

Jag vill nog ha ungefär en fjärdedel mjölk. – Hur vill du ha ditt kaffe? :-)

One response to “Lite mjölk i kaffet, tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *