Nej, en lott gör mig inte mer benägen att köpa en ny bil

Jag förstår mig verkligen inte på en del försäljningstrick.

Om jag ska köpa en (ny) bil så finns det en massa saker som är relevanta. Vilket drivmedel bilen körs med, hur säker bilen är och hur praktisk den är för våra ändamål ska vägas mot pris. En seriös säljare bidrar dessutom till att jag ska våga slå till.

Möjligheten att få möjlighet att vinna en resa – alltså, att få en lott i ett reselotteri – är däremot inget jag ser som ett argument för att köpa en viss bil på en viss firma. Tvärtom. Om de lägger pengar på en resa som lottas ut, så kostar det ju pengar – som ska tas någonstans. Till exempel genom sämre service eller dyrare bilar. Och det är ju i praktiken kunden som får betala.

Skulle jag vilja ha en lott i ett reselotteri så skulle jag köpa just en lott. Inte en bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *