Tomatröd (tomatfri) soppa med rågkrutonger

Jag fortsätter mitt arbete med att vänja barnen vid vegetarisk mat då och då… Tricket är att lura i linser och liknande på sätt som gör att de inte smakar och inte syns – däremot är det numera mindre av ett problem att de vet om, åtinstone för det mesta.

Recept för en vuxen och två barn (samt en liten rest).

Koka upp buljong på en liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar.

Skala 4 rejäla potatisar och en gigantisk rödbeta (den vägde nog över tre hg). Skär i tunna skivor (rödbetan fyrdelade jag först) ner i buljongen. Skala en bit färsk ingefära och skär i små bitar, häll i. I med 1 dl gula dal-linser. Låt koka en stund (typ 20 minuter). Mixa med stavmixer. Tillsätt en dl grädde.

Servera med krutonger:

4 skivor rågbröd (det nya rostbrödet av råg)

knappt ½ dl olivolja

lite salt

På en plåt, in i ugnen 10-15 minuter på ca 200 grader (eller nåt sånt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *