Primörpannetid

Nu börjar affärerna sälja knippmorötter och knipplök till två knippen för femton kronor, och när grönsakerna ifråga kommer från Tyskland, som ju inte är så långt borta, så känns det som ett hyfsat schysst matalternativ. Och då kan man laga det som hemma kallades primörpanna. (Det blir absolut godast om man använder primörer, men det händer att jag gör det här även med gamla morötter och lök.)

Värm fett (god olja eller smör eller blandat) i en traktörpanna. Skölj morötterna och skär i bitar på typ någon cm. (Större morötter behöver även klyvas.) Lägg i traktörpannan. Skölj lökarna och skär ner (blasten i bitar på några cm, själva löken i grova klyftor); i med löken också.

Fräs länge. Inte för låg värme – det ska bli lite stekyta – men inte för hög värme, för det ska absolut bli genomlagat. Ibland får man lägga på locket ett tag också. Det ska gärna bli lite mosigt. Salta.

I original ska det vara persilja i, men det har jag sällan. Däremot har jag ibland i vitlök, och ibland även ingefära och palsternacka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *