Sommaren – tiden då inget är som vanligt

Det är sommar nu. Juli. Semester.

Och då är (nästan) inget som vanligt.

Barnomsorgen kostar mer. För under terminerna (eller ja, stora delar av dem) så är det allmän förskola från tre års ålder. Det innebär att vi får ett rejält avdrag på minstingens barnomsorgsavgift. Det får vi inte under sommaren. Jag tror det är juni-juli-augusti som kostar full taxa. – Och var är barnen, då? Hemma. För vi har semester, och då får de ju inte vara i barnomsorgen.

När jag har semester får jag å andra sidan mer lön. Ja, dels är det semesterersättningen. Men så är det också det här med föräldrapenning och grejer, som innebär att jag visst måste gå upp i full arbetstid under semestern. (De där reglerna blir jag aldrig riktigt klok på, så jag får dubbelkolla med löneavdelningen varje sommar så att det blir rätt med de förutsättningar som gäller just det året. Ibland blir det fel ändå.)

Nu på sommaren borde det ju också gå åt mindre ström. det gör det förstås inte, när vi alla är hemma de allra flesta dagarna. Diskmaskinen fylls mycket snabbare. Det blir mycket skitigare i huset (inte bara för renoveringen – den står ju ändå stilla just nu).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *