Köpta röster

Någon gång har jag handlat leksaker på lekmer.se. Smidigt att handla via nätet och så där. Därför får jag då och då (tyvärr ganska ofta) reklammejl från dem. Oftast slänger jag dem bara

Men idag hajade jag till att rubriken på mejlet.

Tack för din röst! / 80% i skolstarten/ Vinn familjepool / Minst 15% på Littlest Pet Shop

Min röst? Vad har jag röstat på?

Så jag var ju ”tvungen” att gå in och kolla vad det faktiskt stod. (Och eftersom deras mejl inte går att läsa i mejlformat så innebar det att jag fick läsa det på webben, med 783 reklambilder ovanför. Nåja.)

Och det som stod i mejlet var

Hej vänner, tack vare er har vi tagit oss hela vägen till finalen i tävlingen ”Sveriges bästa barnbutik på nätet 2012”. Tack! Nu börjar slutspurten och vi vill återigen be om din röst så att vi når ända fram. Här röstar du: https://www.facebook.com/Barnshopping/app_305634709535357

Alla som röstar deltar i utlottningen av ett presentkort på 2000 kr. Tack för din röst!

Alltså: Lekmer inte bara tigger röster, de gör det dessutom genom att erbjuda en sorts lott i ersättning.

Och jag vet inte… Jag har tillräckligt svårt för det evinnerliga tiggandet av röster i olika sammanhang – där vinst helt enkelt handlar om vem som har flest vänner, släktingar och så vidare. Men det här är liksom ett snäpp till…

*tappar lite hoppet om mänskligheten*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *