Sensommar

De senaste dagarna har alltså skörden häromkring pågått för fullt. Skördetröskor som kört hela dagarna och en del av dem långt in på kvällarna, i mörkret.

Gyllengul stubbaåker, med gyllengula rundbalar. Och på vissa av fälten fyrkantsbalar. Balar i rader, fast ändå inte. Men mönster, liksom. Påminner mig om les Alignements i Carnac i Bretagne :-) Dramatiskt och rogivande på samma gång, liksom. Och vackert.

Igår hade rundbalarna på ett av fälten försvunnit och ersatts av två ryttare till häst.

Jag gissar på att bönderna tycker det är bra skördeväder. Men för mina grödor i trädgården är det eländigt – torrt som pocker. Det är en märklig syn att se bladen på syrenerna sloka i torkan. Fast bönderna bör nog också tycka att det delvis är eländigt, för sockerbetorna ser inte ut att må bra heller, faktiskt – snarast döende.

I trädgårdslandet blommar jordärtsskockorna i alla fall. Härligt att kombinera skönhet och funktion :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *