Det lilla huset i stora skogen

Jag har börjat läsa en ny bok för barnen. Eller ja, ny och ny :-) Men några dagar innan jul plockade jag fram första boken i Lilla huset på prärien-serien: Det lilla huset i stora skogen.

På något vis inbillar jag mig att det är bra för barnen att ”uppleva” en tillvaro som är mycket mer spartansk, utan att det på något vis är synd om personerna i boken – de har det ju faktiskt bra, även om julklapparna består av ett par vantar och en polkagrisstång.

Och barnen uppskattar läsningen. Fyraåringen vill så gärna att vi ska läsa ett kapitel till i boken vid läggdags. Åttaåringen säger inte så mycket men verkar inte misstycka.

I gårdagens kapitel fyllde Laura fem år. Vilket ju ytterligare ökar igenkänningen för vår minsting, för det innebär att Laura måste ha varit ungefär fyra och ett halvt när boken började. Precis som han är nu :-)

(För övrigt konstaterar jag att Adlibrissidan benämner den här bokserien ”flickserie”. I princip hela serien står i vår bokhylla – och ägs av min man… :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *