Gemensamt förråd

Vi sorterar saker. Försöker göra oss av med saker vi inte behöver. En del sätter vi undan på uthusvinden för om vi kanske behöver dem i framtiden. En del skänker vi till loppis. En del slänger vi helt enkelt.

Men en del av det platsar liksom ingenstans. Saker som är för fina eller bra för att slänga, men om man skulle lämna dem till en loppis så skulle de ändå bli slängda, för ingen skulle vilja betala pengar för dem eller så skulle de bli förstörda av loppishanteringen. Eller så skulle de helt enkelt inte bli hittade i loppisröran, för att de hamnade underst, eller för att den lämpliga målgruppen helt enkelt inte kommer till loppisen.

Då står jag där och kommer på att jag vill ha ett stort gemensamhetsförråd. Ett ställe för “ bra å ha”-saker, där vem som helst får lämna och hämta vad som helst, med enda grundkravet att det är saker som kan komma till nytta för någon.

Jag inser att era invändningar till den här idén huvudsakligen är av två slag:

  1. Det skulle aldrig funka – det skulle bara missbrukas och bli ett stort skräpupplag.
  2. Ja, men det där har vi ju redan – det är en av fördelarna med att bo i kollektivhus :-)

3 responses to “Gemensamt förråd

  1. I det hyreshus som undertecknads lillebror bor, så finns det ett sådant ställe i huset , där man kan sätta ner saker som man inte längre har behov av, men är fortsatt funktionsdugliga. Jag vet att min lillebror har ett flertal saker i sin lgh som han hämtat i detta förråd och som nu fyller sin plats i hans lgh. Positiv återvinning!!!

  2. Turligt nog är det andra ju ingen invändning utan en förstärkning och verifikation på att iden funkar utmärkt! :D

    Vårt återbruk på Stolplyckan är lysande, framför allt när det gäller att lätta separationsångest och göra sig av med saker. ;) Lite för mycket så; det måste oundgängligen rensas en gång om året för att inte stoppa igen fullständigt. Så det blir inget slutet system… dock en cache på vägen mot loppis/andrahand/släng.

    Jag vet att vår kompis Kerstin hade ett tavadduvillharum i hyresrätt hos Stångåstaden för några år sen. Det funkade ypperligt.

    Och en nyhet som jag hoppas glädjer dig: jag gav nyss min ekologiske broder en födelsedagspresent i form av en veckas webbutveckling på ett av de projekt vi diskuterat – och det ser ut som han valt ett generellt system vi skissat på för sälj/köp/byt/skänk/låna via sociala medier. Vi får se när vi drar igång, men det torde bli någorlunda snart – vill du vara försökskanin? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *