Köp inga rosor idag!

Det är alla hjärtans dag. Snälla, köp inga rosor till dem du älskar!

Ja, jag tycker också om rosor.

Men rosorna du köper är förmodligen odlade i ett land långt borta. Besprutade med gift, utan hänsyn till människorna som odlar dem och lever i området. Vattnade med stora mängder vatten, medan befolkningen har brist på rent vatten till sina vanliga behov. Och sedan hitflugna, för att inte hinna vissna på vägen.

Det är inte kärlek att förstöra livet och miljön för andra att köpa dessa rosor!

Om du tvunget ska köpa rosor, köp då fairtrade-märkta rosor. Eller kanske svenkodlade KRAV-märkta tulpaner.

Men du behöver faktiskt inte köpa blommor alls. Kärlek visar man på andra sätt. Och om du nu känner ett så gigantiskt behov av att göra av med pengar för att visa din kärlek, lägg då pengarna på något ”välgörande ändamål”. Köp fotbollar till barn i krigsdrabbade länder, eller lite gammelskog i norra Sverige.

One response to “Köp inga rosor idag!

  1. Pingback: Sanne skriver » Om någon fuskar så lägger vi ner helt – eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *