Ibland är balansgången svår

Jag påpekar ibland för vår lilla Ica-butik i byn att jag vill att de ska ta hem mer ekologiskt. Ibland frågar jag efter specifika saker, men ibland är det bara ett allmänt önskemål om mer ekologiskt.

Så häromsistens meddelade de att intresset för och efterfrågan på ekologiskt ökat, och att de därför tagit hem ett helt ställ med Saltå Kvarn-produkter. Placerad direkt man kommer in i affären där alla kan se den. Jättebra!

Fast… En väldigt stor del av varorna de tagit hem är konservburkar. Plåtkonsever med tomater, linser, bönor. Plåtkonserver som jag nästan helt slutat köpa på grund av bisfenolen i plastliningen på insidan av burkarna.

Hur gör man då?

För jag är ju en av deras bästa ekokunder. Jag känner ett ansvar för att de faktiskt får sålt det ekologiska de tar hem, för att de ska fortsätta öka ekosortimentet.

Så, ytterst motvilligt har jag nu i alla fall köpt hem ett par plåtkonserver.

Var det rätt eller fel?

Fan vad kunskap gör livet komplicerat ibland.

One response to “Ibland är balansgången svår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *