Jordgubbsglass

Igår kokte vi alltså jordgubbssylt. Två satser på vardera cirka 1,5 kg bär (plus en massa socker).

När man kokar sylt ska man skumma, för att minska möglingsrisken/-hastigheten. Och mycket skum blir det. Det där man skummar bort delra sig dessutom sedan i sin tur, så att det blir koncentrerat skum överst, och under det typ jordgubbssaft (koncentrerad, förstås).

Det där skummet brukar vi förstås använda. Som saft, eller blandat med fil, eller så. Men den här gången fick jag för mig att jag skulle göra glass på åtminstone en del av det. Jag hade dessutom grädde ståendes i kylen.

Så jag vispade två äggulor med 1 msk florsocker. Och så vispade jag grädden (som väl var sisådär 2 dl). Rörde ihop äggsmet med grädde. Och sedan rörde jag i allt det skummiga av skummet plus lite av saften under. Så hällde jag det i en burk i frysen.

Vi smakade glassen idag. Och tja, det är inte mycket kvar av den nu – hade det inte varit för sånt där som samvete och bättre vetande hade det inte funnits nåt kvar alls. Gud så gott!

2 responses to “Jordgubbsglass

  1. Pingback: Sanne skriver » Ångad saft, kokt saft, glass, kräm och mos

  2. Pingback: Ångad saft, kokt saft, glass, kräm och mos | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *