Planterat pion

Jag har länge tänkt att jag vill plantera en pion bredvid trappen in till verandan. Ja, alltså den verandan som är renoverad. Men jag har inte kommit till skott. Så för en dryg månad sedan kom jag faktiskt till skott och gick och köpte en pion på den lokala plantskolan. En Renato.

Men den blev inte planterad direkt. Och sedan började badrumsrenoverandet, och jag insåg att det vore ganska dumt att plantera den där hantverkarna skulle springa ut och in i en månads tid. Så jag lät bli.

Men idag har jag planterat den. Vilket först innebär klippa av typ halvmeterhögt gräs, sedan räfsa, sedan gräva upp tjock gräs- och ogrässvål, samt sortera ut stora mängder lökar av de pärlhyacinter som kämpat där.

Notering: pärlhyacintlökarna satt i princip helt och hållet UNDER gräsrötterna.

Notering: Vindertterna här var mycket grövre och mycket… hur sägerna man… tätväxta (?) än de i trädgårdslandet. Alltså typ tätare mellan årsringarna i dem.

Nå. När jag hade fått upp grässvål, lökar (normala och pyttar) så grävde jag runt och hällde i lite gödsel och planterade pionen. Sedan tryckte vi ner alla de jättemånga lökarna. Och så hällde jag dit lite blofröer för att kunna erbjuda ogräset lite motstånd en stund. Borstnejlikor och esparsett och snokört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *