Höströjning och loppisar

Det har varit en ganska intensiv helg. Fast på ett ganska lågmält sätt.

Vi har hunnit med höstens storloppis i trakten. Det resulterade i en sliten blåvit emaljerad hink som ska agera badrumspapperskorg, en dito pryl att hänga på väggen i skafferiet för småfövaring, en liten kopparbottnad Nils Johan-traktörpanna att stoppa undan åt något av barnen, ett par spetsörngott att sy om till nåt annat och några bygelkonservburkar.

Sedan gick vi på marknad inne i byn, och handlade honung, bröd och korv, pratade medbekanta, knöt nya kontakter och fick information om vad som händer i bygden.

Idag har vi hunnit med barnklädesloppis i en grannby (byalagets regi) och där fyllt på lite kläder, främst till femåringen.

Utöver det har vi jobbat på här hemma. Det ska läggas tak på brädgaraget under veckan som kommer, och som förberedelse har byggnaden tömts på så mycket som möjligt och området runtom med.

Och så har vi höströjt lite i trädgårdslandet. Plockat av en sista omgång tomater från trädgårdslandet., ryckt upp tomaterna, grävt vindor i mängd för att ge bästa möjliga odds för nästa år, satt vitlök, planterat jordgubbssticklingar, hängt upp bönplantor med utsädesbönor på tork inne i verandan. Och säkert en massa mer.

Och så är jag förkyld. Så där lite lagom småirriterande förkyld. Ont i halsen, lite snorig, lite trött,lite mer korkad än vanlig och ganska seg. Det är mycket mer som skulle behöva fixas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *