Håll isär olika, är ni bussiga!

Tågstationen i kommunen, tidigt på morgonen. Någon delar ut flygblad. Jag tar emot en lapp.

Det visar sig handla om politik. Ekonomi, skolor, vård etc – och en önskan om regeringsskifte. Lappen är ”undertecknad” av, eller har loggor för, Socialdemokraterna och IF Metall.

Det där har jag väldigt svårt för. Visst, det är inget konstigt att ett parti och ett fack kan ha väldigt lika åsikter och har det i det här fallet. Jag har inga problem med att fack och parti kan samarbeta i enskilda frågor, typ skriva på en debattartikel gemensamt. Men ändå: partipolitik och facklig verksamhet är, och måste vara, skilda saker. Att ett fackförbund och ett politiskt parti gemensamt tar fram och gemensamt undertecknar valmaterial som sprids till allmänheten inför ett kommande riksdagsval… det får mig väldigt anti.

Tyvärr. Dåligt drag.

One response to “Håll isär olika, är ni bussiga!

  1. Pingback: Sanne skriver » Men Max då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *