Strand och bad

Vi var nere och badade igår. På ”vår” strand, här hemma i Skåne. Den är inte fy skam den heller, även om det inte är Bretagne. Och vattnet här nu var varmare än det var i Bretagne förra veckan.

På det hela taget är det varmare här än det var där. Det är för varmt. Dag efter dag med runt eller över 25 grader och oändligt gassande sol. Vi har kämpat oss upp tidigt på morgnarna de senaste dagarna för att alls orka göra något innan det blir för varmt för att man alls ska klara av att vara utomhus.

Någon skriver i mitt facebookflöde att en av de vanligaste semesterbilderna folk lägger upp är på fötter på stranden. Det fövånar mig. Jag har aldrig med kameran till stranden. Dels för att den inte ska bli förstörd av sanden. Dels för att inte behöva oroa mig för att bli av med värdesaker. På stranden ska man kunna vara bekymmerslös och gå i och bada utan att oroa sig.

Men hade jag haft kameran med mig till stranden på semestern är det oändliga mängder med bilder på tidvatteneffekter jag skulle ta. Det upphör liksom inte att fascinera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *