Lite trädgårdslandsrecensioner: potatis

Jag har idag fortsatt plocka upp potatis. Idag har jag plockat potatis i nedre delen av trädgårdslandet. Den potatisen har blivit vattnad betydligt färre gånger än potatisen jag tog upp igår (eftersom den jag tog upp igår stod mellan vinbärsbuskarna och bondbönorna, i samma kvarter som en massa ”vanliga” grönsaker). Trots detta var potatisarna jag tog upp idag lättare att få upp: jorden var inte stenhård, men hade faktiskt en viss liten fuktighet (ja, den var alltså inte snustorr). Dessutom verkade faktiskt potatisarna här ha vuxit något bättre.

Den rimliga förklaringen till båda delarna är att i den delen av potatislandet har vi hunnit med att marktäcka lite mellan raderna. Inget avancerat, men vi har lagt dit någon omgång med slaget gräs.

Det är för övrigt spännande att se skillnaderna i växtsätt mellan olika potatissorter: vissa växer väldigt samlt och ytligt, andra djupare och ”bredare”. Och vissa, som till exempel Salad Blue, angrips mycket mer av skorv, medan Princess är så gott som fri från sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *